Ekologisk nyårsmakeup

Publicerad 2012-12-12 13:56:00 i Allmänt,

Var naturligt vacker på nyår med ekologisk makeup! Så här går du tillväga för att lägga nyårsmakeupen:
 
1. Till en festmakeup är det fördelaktigt att ha en creme foundation som ger ett täckande och hållbart resultat. Börja med att applicera Creme Deluxe Foundation och Erase Concealer, läs här för beskrivning eller se föregående inlägg och avsluta med att applicera Loose Powder för att fixera basen och få ett hållbart resultat.
 
2. Forma ögonbrynen med Cake Eyeliner/Ögonbrynsskugga brown och blanda med annan skugga om så behövs (beroende på hårfärg. Här har jag blandat med Eyeshadow 157 - soft white shimmer från NVEY ECO). Applicera med snedskuren pensel i ögonbrynshårens riktning och med lätt hand. Vid luckor i ögonbrynen så fukta penseln och "måla" dit strån.
"Borsta" sedan på style & care gel med lätt hand på ögonbrynen för att hålla dem på plats.
 
3. Rama in ögonen med Cake Eyeliner/Ögonbrynsskugga black. Applicera med snedskuren pensel längs med franskanten både över och under ögat ända in i ögonvrån. Fukta sedan penseln och lägg eyeliner på slemhinnan, både uppe och nere.
 
4. Applicera Baked Eyeshadow - melange med ögonskuggspensel i ytterkanten av ögonen, jobba sedan upp skuggan i globlinjen. Lägg även skugga under ögat. Fukta penseln och lägg ett lager till av ögonskuggan, detta för att få en mer intensiv och metallisk färg. Sudda sedan avsluten med en svamp eller bomull för att undvika skarpa kanter.
 
5. Applicera Eyeshadow 150 - grey shimmer på den delen av ögonlocket som är utan skugga och sudda övergången mellan skuggorna. Lägg Eyeshadow 157 - soft white shimmer i ögonvrån, både över och under ögat. Lägg Mineral Eyeshadow - lily white som highlight under ögonbrynen och avsluta med Long Lash Mascara på fransarna. (På bilden har jag även satt lösögonfransar).
 
6. Med rougeborste appliceras Powder Blush 957 (vilken är den jag använt) om du har mörkare hy och Powder Blush 960 eller 953 om du är ljusare. När du lägger på rouget underlättar det om du ler, då framträder kindäpplet mer, omslut detta med färg och för sedan borsten längs med kindbenet. Lägg sedan Mineral Eyeshadow - lily white ovanför ditt rouge och upp i tinningen som highlight.
 
7. På läpparna appliceras först Advanced Care Lip Colour 373 - nude mauve med läppensel och sedan Glossy Lips - shining star.
 
Nu är du redo att fira in 2013!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Välkommen till puremakeup.se´s blogg!Puremakeup.se är en nätbutik som erbjuder ren och ekologisk makeup från NVEY ECO, Lavera och Benecos. Här på bloggen kan du ställa alla frågor du har angående makeup; applicering, produkt- och färgval samt övriga frågor. Ställ din fråga under respektive kategori (som en kommentar) så får du svar direkt under frågan eller så tas din fråga upp som ett inlägg. Om du vill ha mer ingående hjälp med färgval el. dylikt när det gäller din makeup får du gärna skicka ett foto (närbild) till info@puremakeup.se och samtidigt ställa dina frågor. / Linda Jönsson professionell makeup artist

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela