Makeuptrender vår 2013 - Färgsprakande ögonlock

Publicerad 2013-04-25 14:56:48 i Ögon och ögonbryn,

Vad vore våren utan en färgklick som piggar upp? Allt från ljusblått till neonrosa sågs på modellernas ögonlock på visningarna. Men för att välja ett exempel som är en snygg vardagslook, så kan du nedan läsa hur du gör för att få till makeupen från Just Cavalli´s show.
1. Använd dig av Mouisture Rich Fluid Foundation och Natural Concealer för att skapa en snygg och fräsch bas. Lägg Erase Concealer/Ögonlocksprimer på ögonlocken. Fixera med puder. Hoppa över rouget (eller lägg endast ytterst lite) då allt fokus ska vara på ögonen.

2. Fyll i ögonbrynen med Cake Eyeliner/Ögonbrynsskugga och fixera med Style & Care Gel.
 
3. Rama in ögonen med Cake Eyeliner/Ögonbrynsskugga black som du lägger längs franskansten både uppe och nere. Applicera sedan Mineral Eyeshadow mountain blue med en fuktad snedskuren pensel som en tjock eyeliner. Eyeshadow 161 applicerar du i ögonvrån och låt linjen gå ut en bit under ögat. Svep sedan på Multi Effect Mascara på både under och överfransarna.
 
4. Läpparna ska vara rosa/nude och glansiga och detta skapar du med Advanced Care Lip Colour 373 och Glossy Lips shining star.
 
 
Mer inspiration från Peter Som, Cacharel, Donna Karan & Christian Dior´: 
 
 

Makeuptrender vår 2013 - fresh faced

Publicerad 2013-04-22 18:13:00 i Ansikte (bas, puder, rouge),

Många designers hade valt en mycket naturlig makeup på catwalken. För att få till denna look ligger mycket fokus på att få till en så vacker och naturlig hy som möjligt.
Följ dessa steg för att bli lika naturligt vårfräsch som modellerna på Christian Siriano´s visning:
 
1. Var noga med att underhålla din hud för att få ett så bra resultat som möjligt på basen (läs här om vad du ska tänka på). Applicera Natural Liquid Foundation noggrannt och jämnt över ansiktet. Om du har lite röda partier (exempelvis kinderna) så återapplicera lätt på det partiet för att dölja rodnaden. Lägg Natural concealer under ögonen för att täcka eventuell blånad och för att fräscha upp och ge lyster. På ögonlocken lägger du Erase Concealer/Ögonlocksprimer samt på ev. plitor och dylikt i ansiktet. Fixera allt med Loose Mineral Powder. Lägg sparsamt med rouge 953 på kinderna för att få fram den inre, naturliga rodnaden.
 
2. Låt ögonbrynen vara neutrala (alternativt lätt ifyllda med Cake Eyeliner/Ögonbrynsskugga om du har väldigt ljusa ögonbryn) och fixera dem med Style & Care Gel så de ligger på plats.
 
3. Applicera Cake Eyeliner/Ögonbrynsskugga black längs med övre franskanten på ögonen. Lägg sedan Eyeshadow 169 över hela ögonlocket och upp i globlinjen. Mineral Eyeshadow lily white lägger du som highlight under ögonbrynet, i ögonvrån och ovanför rouget. Svep även denna skugga i T-zonen för att få fram en lite glansig, lystergivande känsla. Detta gör du med en puderborste. Avsluta med Super Long Lashes som du enbart lägger på överfransarna.
 
4. Läpparna ska hållas neutrala och matta och därför appliceras Advanced Care Lip Colour 365 på dem.
 
 
Mer inspiration från Suno, Ralph Lauren, Herve Leger och DKNY:

Makeuptrender vår 2013 - Vågade ögonbryn

Publicerad 2013-04-17 12:37:00 i Ögon och ögonbryn,

Nu börjar våren äntligen komma och därför känns det lägligt att nu ta en titt på vårens makeuptrender! Därför kommer jag framöver att blogga om hur du ska gå tillväga för att återskapa dessa looks.
 
Vågade ögonbryn
Nu är det dags att sluta noppa ögonbrynen för en stor trend i vår är nämligen att ha tjocka, markerade ögonbryn! Trenden kunde man se på många av designernas modevisningar; t.ex. Valentino, Marc Jacobs, Oscar de la Renta och Etro. Till de tjocka ögonbrynen ska makeupen i övrigt vara clean och enkel. 
Så här gör du för att återskapa Valentino´s look:
 
1. Applicera Natural Liquid Foundation jämnt över ansiktet. Under ögonen lägger du Natural Concealer och på ögonlocken Erase Concealer/Ögonlocksprimer. Fixera allt med puder. Lägg sparsamt med rouge för att endast skapa en naturlig rodnad.
 
2. Använd Cake Eyeliner/Ögonbrynsskugga tillsammans med en snedskuren pensel och börja fylla i brynen vid dess början i ögonvrån. Jobba sedan i den riktning som håren växer, dvs vågrätt fram till högsta punkten på ögonbrynet sedan vinklar du penseln snett neråt. Om du har smala ögonbryn, måla utanför ögonbrynens linjer för att ge illusionen av tjockare bryn. Tänk då på att måla "strån" så det ser naturligt ut, vilket du gör med fuktad pensel. Vid luckor i ögonbrynen målas även då små strån, återigen med fuktad pensel.
Avsluta med att fixera brynen med Style & Care Gel och borsta gärna brynen uppåt för att få extra trendpoäng.
 
3. Applicera Cake Eyeliner/Ögonbrynsskugga black längs med övre franskanten på ögat. Lägg sedan Eyeshadow 152 på hela ögonlocket upp till globlinjen och sudda ut avslutet. Fukta en snedskuren pensel och lägg Eyeshadow 157 på slemhinnan för att få större och fräschare ögon. Avsluta med ett tunt lager av Maximum Volume Mascara på över- och underfransarna.
 
4. Läppglanset Glossy Lips shining star eller Glossy Lips rosy promise får pryda läpparna beroende på hur mycket färg dina läppar redan har.
 
 
Mer inspiration:
 
 

Om

Min profilbild

Välkommen till puremakeup.se´s blogg!Puremakeup.se är en nätbutik som erbjuder ren och ekologisk makeup från NVEY ECO, Lavera och Benecos. Här på bloggen kan du ställa alla frågor du har angående makeup; applicering, produkt- och färgval samt övriga frågor. Ställ din fråga under respektive kategori (som en kommentar) så får du svar direkt under frågan eller så tas din fråga upp som ett inlägg. Om du vill ha mer ingående hjälp med färgval el. dylikt när det gäller din makeup får du gärna skicka ett foto (närbild) till info@puremakeup.se och samtidigt ställa dina frågor. / Linda Jönsson professionell makeup artist

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela