Hemligheten bakom en bra bas

Publicerad 2013-03-19 18:20:00 i Ansikte (bas, puder, rouge),

Många upplever ofta att de inte får rätt på sin bas (foundation eller cremefoundation), att det kan bli fläckigt, lägga sig som ett lager eller att det krackelerar. 
 För att få en bra bas är det A och O att underhålla sin hud!
 
- Rengör alltid huden varje dag och återfukta på djupet. Dålig återfuktning är ofta en stor orsak till att basen inte blir bra. Det är då basen kan "sätta sig" på vissa ställen i ansiktet (där huden är torr) och även kännas "kakig". Lär känna din hy och använd en kräm som är bäst för dig. Om du har torr men samtidigt känslig hy (blir lätt rödflammig osv) ska du självklart använda en kräm som tillgodoser dessa behov.
 
- Peela! Att få bort döda hudceller och låta ny frisk hud titta fram gör under för resultatet på din bas. Det tillåter basen att arbetas in i huden på ett helt annat sätt än om det ligger ett dött hudlager i vägen och huden får även en helt annan lyster. Du får ett jämnare resultat och det blir inte "fläckigt". Ett tips är att använda en ekologisk Konjac Sponge som ger en mild peeling och får fart på blodcirkulationen. Denna kan du dessutom använda varje dag och då behöver du endast kompletera med en kraftigare peeling då och då.
 
- Applicera alltid ett lagom lager med bas och jobba in det i huden. Annars har du plötsligt fått en mask i ansiktet istället för en uppfräschning och jämnhet av huden som ju faktiskt en foundation ska ge!
 
Hoppas dessa tips kan hjälpa er till en finare och jämnare bas!

Om

Min profilbild

Välkommen till puremakeup.se´s blogg!Puremakeup.se är en nätbutik som erbjuder ren och ekologisk makeup från NVEY ECO, Lavera och Benecos. Här på bloggen kan du ställa alla frågor du har angående makeup; applicering, produkt- och färgval samt övriga frågor. Ställ din fråga under respektive kategori (som en kommentar) så får du svar direkt under frågan eller så tas din fråga upp som ett inlägg. Om du vill ha mer ingående hjälp med färgval el. dylikt när det gäller din makeup får du gärna skicka ett foto (närbild) till info@puremakeup.se och samtidigt ställa dina frågor. / Linda Jönsson professionell makeup artist

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela