Makeuptrender höst 2012 - Geometrisk eyeliner

Publicerad 2012-09-27 17:32:00 i Ögon och ögonbryn,

Precis som i våras är även en av höstens stora trender eyeliner och den ska vara i alla dess former och färger.
Allt går hem i höst; den tjocka klassiska svarta eyelinern med vinge, eyelinern som letar sig så högt upp på ögonlocket att det blir en kombinerad eyeliner och ögonskugga, den tunna eyelinern som avslutas med ett långt svep uppåt och skapar en linje tillsammans med ögonbrynen, dubbla eyeliners som går parallellt med varandra på ögonlocken och eyelinern i färg. Det finns verkligen ingen eyeliner som inte är trendig i höst, ju mer avancerad och kreativ den är desto bättre, så låt fantasin flöda!

Jag tänkte i alla fall skriva hur man får till eyelinern som syntes på BCBG´s visning:
 
1. Applicera NVEY ECO´s Erase Concealer/Ögonlocksprimer på hela ögonlocket med concealerpensel och fixera med puder. Detta för att skapa ett hållbart underlag till eyelinern. 
 
2. Applicera en tunn linje av Laveras Liquid Eyeliner black en liten bit ovanför franskanten, låt mellanrummet mellan franskanten och eyelinern bli större och större ju längre ifrån ögonvrån du kommer. Redan i ögonvrån ska linjen läggas en liten, liten bit ovanför franskanten. Var stadig och mycket lätt på handen när du drar linjen, ha även ett avslappnat ögonlock (slut ögonlocket så pass mycket så du precis kan se vad du gör) annars kan det bli svårt att lägga en helt rak och jämn linje.
 
3. Avsluta linjen med en liten böj utanför ögats yttre vrå och sen är eyelinern komplett! 
 
Tips: för att underlätta att se var eyelinern ska läggas (då det är svårt att sudda bort om den kommer fel) kan man lägga en "mall" med snedskuren pensel och en lite ljusare ögonskugga (förslagsvis grå). 
För övrigt så hålls makeupen väldigt lätt; Natural concealer från Lavera, flyande foundation från Lavera eller NVEY ECO, Loose Mineral Powder från Lavera, Cake Eyeliner/ Ögonbrynsskugga från NVEY ECO, ett svep med Maximum Volume Mascara från Benecos på överfransarna och Advanced Care Lip Colour 365 - pale pink frost på läpparna.
 
 
Lite mer inspiration:
 Altuzzara, Lanvin och Anna Sui
 
 
 / Linda
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Välkommen till puremakeup.se´s blogg!Puremakeup.se är en nätbutik som erbjuder ren och ekologisk makeup från NVEY ECO, Lavera och Benecos. Här på bloggen kan du ställa alla frågor du har angående makeup; applicering, produkt- och färgval samt övriga frågor. Ställ din fråga under respektive kategori (som en kommentar) så får du svar direkt under frågan eller så tas din fråga upp som ett inlägg. Om du vill ha mer ingående hjälp med färgval el. dylikt när det gäller din makeup får du gärna skicka ett foto (närbild) till info@puremakeup.se och samtidigt ställa dina frågor. / Linda Jönsson professionell makeup artist

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela